Logo Sportgala Zoetermeer

Sportgala Zoetermeer

Donderdagavond 17 februari huldigde wethouder ter Laak (Sport) de winnaars van het Sportgala Zoetermeer 2022. Er werden prijzen uitgereikt in de categorieën sportvrouw, sportman, sporttalent, sportploeg of sportkampioen van 2020/2021. Ook was er een prijs voor meest maatschappelijke sportaanbieder.

Winnaars 2022

De jury, bestaand uit prominenten uit de Zoetermeerse sportwereld, koos uit alle aanmeldingen de volgende winnaars:

'Deze kampioenen hebben bijzondere sportieve prestaties geleverd, ik ben ontzettend trots op al dit Zoetermeerse sporttalent', vertelt wethouder Ter Laak (Sport). 'Als gemeente blijven we investeren in goede sportvoorzieningen in de stad om sporttalent in de stad alle kansen te bieden om zich te ontwikkelen.'

Over het Sportgala Zoetermeer

Het sportgala is een jaarlijks evenement waarbij Zoetermeerse sporthelden worden gehuldigd door de gemeente Zoetermeer. Sporters kunnen winnen in de categorieën sportvrouw, sportman, sporttalent, sportploeg of sportkampioen. Ook is er een prijs voor de meest maatschappelijk betrokken sportaanbieder.

In 2021 kon de gemeente vanwege coronamaatregelen geen prijzen uitreiken. Tijdens deze editie maakten daarom zowel sporters die in 2020 een bijzondere prestatie leverden, als sporters die in 2021 een bijzondere prestatie leverden, kans om te winnen.