Home Nieuws

Verslag sportgala 1 juli 2016

De Zoetermeerse sportkampioenen van 2015 werden vrijdag 1 juli 2016 tijdens het Sportgala gehuldigd. Het sporttalent is Alessio van der Straaten, het tafeltennisteam Enjoy en Deploy Taverzo is uitgeroepen als sportploeg. Yara van Kerkhof is sportvrouw en Freek van der Wart is sportman van 2015.

Meer dan negentig Zoetermeerse sporters zijn in 2015 binnen hun sport nationaal kampioen geworden. Al deze sporters waren door de wethouder Sport, Mariëtte van Leeuwen, op de druk bezochte Markt in Zoetermeer, uitgenodigd voor de feestelijke huldiging en ontvingen namens de gemeente een cadeau en een oorkonde. Tijdens het gala waren er spectaculaire optredens van Pro Patria (rhönrad) en Kick'nDance (streetdance).

Sporttalent

Tot sporttalent 2015 is verkozen: Alessio van der Straaten. Deze 16-jarige atleet van Ilion zet op zo'n jonge leeftijd al verbluffende tijden neer. Het leidde tot eerste plaatsen in de C&D wedstrijden op de 1500 meter en de 800 meter, zowel indoor als outdoor. De andere genomineerden waren beachvolleyballer Nick Martherus en skiester Noa Lam.

Sportploeg

Tot sportploeg 2015 is verkozen de tafeltennisploeg van tafeltennisploeg Enjoy & Deploy Taverzo. Deze ploeg is inmiddels een visitekaartje van de Zoetermeerse topsport. Dit team k werd niet alleen voor de derde keer op rij kampioen in de eredivisie, met overmacht nog wel, maar bereikte ook de tweede ronde van de Europa Cup. Dus Zoetermeer spreekt ook buiten de landsgrenzen een woordje mee dankzij deze topsporters. De andere genomineerden waren de ploeg Estafette-zwemmen van WVZ en Dames 1 ZBSV Birds van ZBSV Birds.

Sportvrouw

Er was deze editie van het sportgala maar 1 topsporter genomineerd voor de categorie sportvrouw. Yara van Kerkhof (YVZ) timmert al jaren op het hoogste niveau aan de weg. In 2015 behaalde zij onder andere een Zilveren medaille op het EK Shorttrack in eigen land en de bronzen medaille op de World Cupwedstrijd in China verdient zeker te worden genoemd. Met een zeer indrukwekkende palmares is Yara is ook een sporticoon voor Zoetermeer.

Sportman

Freek van der Wart, de shorttracker van YVZ, is verkozen tot sportman van het jaar 2015. Een sporter die eigenlijk op deze plek geen introductie meer nodig heeft. Hij is een vaste gast intussen op de verkiezingsavond en dat is niet zo gek, want hij maakt al jaren deel uit van de Europese top. Ook in 2015 jaar volgde weer het ene succes na het andere. Gouden medailles bij de World Cup, zilver op het Europees Kampioenschap, brons op het WK. Met zulke prestaties is hij terecht verkozen tot sportman van het jaar. De andere genomineerden waren Erik Meijs, badminton (Team Meijs) en Sean Taylor, Snowboard.

Het Sportgala werd succesvol gecombineerd met het Bodega Norton Culinair Zoetermeer Festival.