Home Jury

Jury

 • Ed Bontrop - jurylid topsport

  Ed BontropEd Bontrop is eredivisie-beachvolleybalspeler, (beach)volleybal-trainer en voormalig bestuurslid Zoetermeer Topsport. Als programmamanager bij TEAMKPN sportfonds heeft hij veel contacten binnen de topsport. Met al zijn interesse in sport en dit sportverleden heeft Ed goede kijk op de prestaties van de topsporters.

 • Hans Beukema - jurylid topsport

  Hans BeukemaHans Beukema is freelance sportjournalist voor het AD/Haagsche Courant. Hij schrijft voornamelijk over sportwedstrijden en de meest uiteenlopende achtergrondverhalen over lokale sporters in vooral Zoetermeer en in mindere mate Den Haag. Vrijwel elke week is hij langs de lijn of in een sporthal te vinden.


  Zoetermeer vindt hij een echte sportstad met veel talent in de meest uiteenlopende disciplines. Hij voelt zich dan ook vereerd dat hij deel uitmaakt van de jury voor het Zoetermeers Sportgala.

 • Rob de Vries - jurylid topsport

  Rob de VriesRob de Vries is vanaf 1980 tot aan zijn pensioen in 2011 actief geweest binnen de directie Sport van wat nu het ministerie van VWS is. Hij is daar onder andere directeur geweest, Programmamanager Rijksoverheid Olympisch Plan 2028 en het laatste jaar Projectmanager Rijksoverheid voor het bid WK voetbal van de KNVB en de Belgische voetbalbond. In deze jaren heeft hij een ruime ervaring met topsport opgebouwd.

 • Sascha Tuijt - jurylid topsport

  Sascha TuijtSascha Tuijt is al 22 jaar Docent Bewegingsonderwijs op het Erasmus College in Zoetermeer. Daarbij is hij assistent-trainer van het 1ste elftal van de voetbalclub svv Scheveningen uitkomend in de 3de divisie zaterdag van het amateurvoetbal.


  Als speler van DWO is hij een keer sportploeg van het jaar in Zoetermeer geweest. Het is altijd leuk om erkenning te krijgen voor prestaties die behaald zijn en hij vindt het dan ook leuk om deel uit te maken van de jury dit jaar.

 • Margreet van Driel - jurylid topsport en meest maatschappelijke sportaanbieder

  Margreet van DrielWethouder van Driel van sport maakt onder voorbehoud deel uit van de jury. Haar inzet is afhankelijk van de formatie van de gemeenteraad en het college, die nu nog loopt.

 • Dorien Kweekel - jurylid meest maatschappelijke sportaanbieder

  Dorien KweekelDorien Kweekel is in Zoetermeer combinatiefunctionaris voor sportverenigingen en aangepast sporten geweest. Ze heeft in deze tijd veel kennis over de Zoetermeerse verenigingen opgebouwd. Momenteel werkt Dorien bij de Johan Cruyff Foundation als manager Schoolplein14. Een landelijk project waarbij schoolpleinen van het primair onderwijs worden aangepast om kinderen meer uit te dagen tot bewegen.

 • Patrick Rijnbeek - jurylid meest maatschappelijke sportaanbieder

  Patrick RijnbeekPatrick Rijnbeek heeft, als medewerker van Kenniscentrum Sport, veel ervaring opgedaan met projecten waarin men met sport en bewegen maatschappelijke effecten zoals gezondheid of preventie beoogt. Hierin neemt de samenwerking van sportverenigingen met zorg & welzijn een centrale rol in. Ook in zijn huidige functie, adjunct-directeur van de brancheorganisatie voor fitnessondernemingen (NL Actief) staat het bevorderen van gezondheid door sport en bewegen centraal.

 • Wesley Kisters - jurylid meest maatschappelijke sportaanbieder

  Wesley KistersWesley Kisters is lid van de adviesraad sport in Zoetermeer en adviseur bij BMC. In deze functie helpt Wesley gemeenten, ministeries en andere organisaties met allerlei soorten vraagstukken in het sociaal domein. De kennis en ervaringen die hij bij andere gemeenten opdoet, zet hij graag in voor de bewoners van de gemeente Zoetermeer. Als lid van de adviesraad en nu als jurylid.

 • Wilma de Jong - jurylid meest maatschappelijke sportaanbieder

  Wilma de JongWilma de Jong is docente Lichamelijke Opvoeding op het Oranje Nassau College Clauslaan in Zoetermeer. Als docente heeft ze een goed zicht op de sportontwikkelingen in de gemeente Zoetermeer en specifiek op die van jongeren. Ze is vereerd deel uit te mogen maken van deze jury.